Om Horse & Home

Jag heter Caroline Bergendahl och driver Horseandhome.se och True horses Ab. Jag är nu 45 år och har hållit på med hästar hela mitt liv. Jag tror hästarna ger oss den kärlek och det tålamod som vi inte riktigt kan ge oss själva och därför har de alltid varit en stor och viktig del av mitt liv.

Jag startade upp och drev equeen.se i 15 år men tyckte det blev för mycket med butik, webshop och att samtidigt ha ork och tid till att åka på mässor och tävlingar så sålde Equeen och startade upp Horseandhome.se med en tanke om att bara åka på tävlingar och mässor och sälja lite på nätet för att även ha tid till hästarna och min familj. Nu efter 5 år är det först möjligt.

Jag har varit helt hästtokig sedan jag var född och har haft föräldrar som tävlat och fött upp hästar och hade möjlighet att ha en egen ponny som barn. Jag har alltid haft ett starkt känslomässigt band till hästarna och ibland har det känts som jag förstått vad de vill och behöver.

Jag har tävlat upp till 130 och sålt ridsportsartiklar nu i nästan 30 år och jag tycker det är sååå roligt att hitta rätt utrustning för att hjälpa hästen och ryttaren framåt. Eller bara matcha och skapa en fin tävlings- outfit som man känner sig ringa fin och proffsig i. Det estetiska är ju oxå viktigt och behöver inte kosta mer. Det ska vara roligt och man ska kunna känna sig fin på tävlingsbanan. Det är ju som en egen liten show för dig och din häst att visa upp att er träning och ert samarbete har gett resultat 💞 och ibland går det åt skogen- men det gör ingenting. För vi lär oss av det och det viktigaste är trots allt kärleken till hästen och vår resa tillsammans.

Är vi extra fina så bidrar det ofta positivt och jag är helt övertygad om att hästen kan känna in oss och vad vi upplever.

Som hobby föder jag upp hopphästar med focus på bra temperament och fin teknik. Det har gått bra från början och flera av mina avkommor har fått höga poäng och fina resultat på unghäst och föl- bedömning så därav har jag fortsatt.

Mina hästar i stallet

Föregående
Nästa

True Tender Love 4 år

e Nintender ue True Bravery ( Bravour/Contant Q) som fick fina 9,5-9,0 i hopp-poäng. Han är en fantastisk trevlig och social kille som älskar att hoppa och vara med där det händer nåt. Det blir spännande i år när vi siktar mot Falsterbo och Breeders.

Till salu om rätt köpare dyker upp. Pris 300 000:-/ opereras för lösa benbitar i framkotorna annars finns det inte ett enda fel eller en enda svaghet hos denna lovande häst. Stina Persson tränar honom detta året

D- ponny till salu: Ballyleighs Anny 7 år

Connemarasto otroligt fin och trevlig ponny som har stor potential att bli en riktig superponny. Hoppar fint och blir bara bättre och bättre i teknik och ridbarhet. Pris 175 000:-/ ink all utrustning utom sadel

Står just nu i träning för att tävlas hos Jönberg horses utanför Växjö och ska under våren starta LB/LA. Vill hitta en köpare som kan fortsätta utveckla denna fina ponny

Rulla till toppen