Teamryttare & Samarbeten

Hos Horse & Home hittar ni ett antal noga utvalda teamryttare. Dessa ryttare representerar företaget på tävling, träning, hemma och i sociala medier. Alla teamryttare har stor erfarenhet av hästar och presenterar sig på ett genuint och sportsligt sätt. Nedan finner ni en kort presentation av respektive teamryttare samt även deras bästa produkttips som ni lätt hittar i webbutiken – trevlig läsning!

Tävlingsryttare och unghästutbildare med ett antal hästar upp till Svår klass, samt kvalat och deltagit med flertalet 3-7 åriga hästar i de olika årgångsfinalerna (BT, Falsterbo, 4-årschamp mm). I olika perioder har har varit utomlands för att träna och tävla, bl a i Italien, Tyskland, Holland och Belgien.

Föregående
Nästa

Fanny är en driven och målmedveten ryttare som har erfarenhet upp till 1.40 klass på egenutbildad häst. Sedan 2018 har hon haft eget företag där hon utbildar och tävlar hästar. Är en ryttare som älskar att plocka fram det bästa i varje individ och matcha dem på bästa sätt!

Föregående
Nästa

Alice är en ambitiös ryttare från Örby och har för tillfället sex hästar och två unghästar hemma i stallet. Hon driver eget företag för utbildning och försäljning av hästar samt är återförsäljare av Brogårdens/Dodson Hotell foder. Alice har tävlat upp till 150 på egenutbildad häst och även startat MsvA i dressyr med godkända resultat.

Föregående
Nästa

Moa och hennes ponny Waterloo fick äran att representera EM i fälttävlan 2022 efter en internationell vinst och placering. De ingick även i silverlaget på NM i Norge och tog ett individuellt silver på SM. 2021 blev de Nordiska mästare och 2023 är de enda ekipaget i ponny landslagets spets trupp. Nu är målet att rida ponny EM i Frankrike 2023 och även kvala till EM i Italien med Moas storhäst Fred Astaire som junior. En stark strävan efter att ständigt utvecklas tillsammans med hästarna och nå nya mål på både kort och lång sikt.

Föregående
Nästa

Olivia är en ambitiös hoppryttare med höga mål och som är uppvuxen med hästar. Hon har utbildat och tävlat både hästar och ponnyer hos olika uppfödare sedan 14 års ålder, parallellt som hon tävlat och tränat sina egna hästar och ponnyer på hög nivå. Hon satsar nu på eget företag och tar emot hopphästar för utbildning, tävling och träning. Olivia har placeringar upp till 140cm och är en del av Svenska Ridsportförbundets: Ryttarutveckling nivå 3 år 2020/2021.

Föregående
Nästa

Louise har sedan något år tillbaka tävlat inom ponnydressyr på elit och internationell nivå samt ingått i landslagstruppen. 2023 satsar Louise vidare på storhäst som Junior med mål att komma ut internationellt och rida internationella mästerskap.

Louise har meriter som sjätteplats på ponny SM grupp 1, D-ponny 2021 och deltog i A-finalen 2020. Internationellt har under 2021 ridit nationstävling för Sverige i tyska Hagen – Future Champions. 2020 deltog hon i ungponny SM för 5-åringar och har under de senaste åren ridit in och utbildat ett flertal ponnyer inom både hoppning och dressyr som sålts eller gått tillbaka till uppfödare för avel.

Föregående
Nästa

Josefine Wengelin

Hej jag heter Josefine och jag är 29 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Timrå men bor just nu i Västervik. Jag har känt Caroline sedan 13 års ålder då vi båda bodde i Norrland. Sedan dess har jag ridit med hennes företags loggor på både mig själv och hästarna, runtom i Sverige. Att få fortsätta samarbeta med Caroline känns jättekul eftersom vi har känt varandra så länge! Jag känner även ett stort ansvar över att vara profilryttare genom att försöka vara en förebild för yngre ryttare, och förmedla respekt till hästarna och sporten, som tar så stor del av av mångas liv 🙂


Jag har ridit sedan jag var 4 år gammal och startade min allra första hopptävling vid 7 års ålder. Sedan dess har jag haft stora framgångar under min ponnytid, med bland annat två SM-medaljer, tävlat i Globen Prins Carl Philips pris och vunnit Ridsport Ponny Cup. På storhäst har jag utbildat och tävlat hästar upp till 1.50 och även jobbat som beridare både i Holland och runtom i Sverige. 

Stall Sjöhemmet

Stall Sjöhemmet drivs av Johanna som är 27 år och bor strax utanför Värnamo. Johanna har tävlat upp till 1.40 och ägnar sig idag åt att utbilda hästar för att kunna matcha mot olika unghäst championat. För tillfället har hon fem hästar i stallet, allt från 1 år upp till 9 år.

Föregående
Nästa

Elin & Ida Nilsson

Elin och Ida är systrar som rider och tävlar hoppning. Dem bor på en gård strax utanför Växjö där dem tillsammans tar emot hästar för inridning, utbildning och försäljning.

Elin och Ida har tävlat framgångsrikt i hoppning på SM-nivå under deras ponnytid och upp till 140 på storhäst. Systrarna lägger nu stor fokus på att utbilda och tävla yngre hästar samt matcha deras kunder med hästar efter deras önskemål.

ALicia & Casper Jönberg

Alicia tävlar både ponny och storhäst framgångsrikt. Hon har ridit ett flertal 1,40 hoppningar på sin Cincinnati T och flera 1,30 på sin ponny Galway CJ. På gården finns även flera yngre hästar som Alicia utbildar och tävlar.  Alicia var med i childrenslandslaget 2021 och deltog i flera nationshoppningar i Europa. 2021 var hon med och tog NM-guld i Finland. I år har Alicia blivit uttagen till ponnylandslaget. Hennes mål 2023 är att bli en stabil juniorryttare och göra bra insatser i landslaget. 

Casper tävlar i nuläget tre ponnyer, två B-ponnyer och en C-ponny. Med C-ponnyn Nimrod har han i år gjort flera stabila rundor i lätt A. Han har vunnit en lätt A på hemmaplan och placerat sig i Baltic Cup i Danmark. Hans mål är att bli stabil i Msv B och att kunna rida SM med Nemo som ponnyn kallas. Casper drömmer också om att börja rida storhäst och kunna rida childrenklasser.

Föregående
Nästa

Ayleen Ejderland

Ayleen är en tjej född 2011 från Alvesta som har stora drömmar och mål. Just nu har hon två B-ponny, en C-ponny och en unghäst i stallet och hoppning är det hon brinner för. Hon har ridit sen hon var 5 år och varit tävlingsverksam sen hon var 9 år.

Ett roligt mål som har nåtts är att rida Jönköpng Horse Show där hon även vann en klass i Agria ponny trophy 2022.

Föregående
Nästa
Rulla till toppen