OneK ridhjälmar

OneK ridhjälmar

Att ridhjälmarna från OneK har ökat i popularitet har nog inte gått någon i hästvärlden förbi. Under de åren som varumärket har funnits så har deras hjälmar förstås kommit i olika modeller och material. Gemensamt är dock att säkerheten är viktigast, utan att det går ut över designen.

Olika designval på ridhjälmar

Som med dom allra flesta moderna hjälmföretagen nuförtiden så har man på OneK ridhjälmarna lite olika val för det som passar dig bäst. Vill du ha en matt hjälm, en solskärm eller kanske lite glitter som utsmyckning? Ridhjälmar har som sagt många olika val och vi tror att det finns något som passar alla ryttare.

Hjälmmodeller – Defender, Chamude & Avance

För OneK hjälmarna har företaget valt att utgå från huvudsakligen dessa tre modellerna för sina hjälmar. Det är vad man kan kalla grundmodellerna och de har olika kännetecken.

  • Defender – Klassisk hjälm med vanlig skärm.
  • Avance – Den mest populära ridhjälmen. Med bred solskärm och oftast matt.
  • Chamude – Snarlik design som på defender, största skillnaden är att den har micromocca på utsidan. Något för den som gillar de klassiska sammetsjälmarna.

Säkerheten i fokus

De allra flesta hjälmtillverkarna har säkerheten som prioritering och likaså OneK. Testerna som utförs på ridhjälmarna kollar hur väl hjälmen håller för tryck, huvudkollision och om objekt kan ta sig ”genom” ventilationen på hjälmen – vilket den förstås inte ska.

Onek ridhjälmar har märkningar (VG1:01, EN1384-2017), dessa märkningar krävs för att få tävla med hjälmen. Med dessa märkningar kan du också vara säker på att du har en riktigt bra ridhjälm.

Storleken på Onek hjälmarna

Skalet på ridhjälmar kommer i tre olika storlekar där du väljer övergripande storlek. Till det kan du sedan köpa en så kallad liner som används för att din OneK hjälm ska sitta som gjutet! Ett tips är att köpa åtminstone två så håller du hjälmen fräsch längre då du kan ta av linern och tvätta den. Läs mer om storlekarna när du bestämt dig för en utav OneK hjälmarna.

Rulla till toppen