Samshield

Samshield ridhjälm

Samshield ridhjälmar blev näst intill omåttligt populära bland ridbanor och tävling runt år 2000 och har sedan dess inte minskat i popularitet. Om man är inbiten ryttare så ser man en Samshield ridhjälm från långt avstånd. Med högsta komfort och det stora utbudet av modeller på ridhjälmar gör att dom är en av de främsta tillverkarna av ridhjälmar inom ridsporten. Kanske kan det också ligga något i att en Samshield hjälm har ett välutvecklat ventileringssystem och otrolig passform som har gjort hjälmarna så populära.

Utöver de ”färdiga” ridhjälmar som finns på marknaden så har Samshield valt att man ska kunna designa sin egen hjälm till viss grad. Det handlar då om att man kan välja färg på de olika komponenterna på ridhjälmen, man kan även lägga till lite bling på sin ridhjälm om man vill sticka ut i mängden!

En ridhjälm från Samshield sitter som gjutet

Det finns inte bara många storlekar att välja mellan när man ska köpa en ridhjälm utan inuti kan man också välja om man vill ha rund eller oval form på fodret. Samshields utbud är nästintill oöverträffat på de olika hjälmmodellerna när det kommer till storlekar. Storlek small, medium och large är det på hjälmens skal och till det så har hjälmarna också en liner. Det är den linern som avgör vilken den ”verkliga” storleken blir för hjälmen. De finns som sagt i formarna rund och oval om storlek 52-61 vilket gör det smidigt för en fortfarande växande ryttare.

Teknologin bakom en Samshield hjälm

En ridhjälm från Samshield är inte bara snygg, den är utformad för att du som ryttare ska ha högsta möjliga säkerhet och komfort när du rider. Samshield har utrustat sina hjälmar med främre luftinlopp som gör att ventilation är superb. Teknologin som används för motorcykelhjälmar används också för Samshield hjälmar, vilket säger en del om den extra säkerheten som du får av den här ridhjälmen.

Samshield Miss Shield ridhjälm

I vår webshop hittar du de mer traditionella hjälmarna men du kan också hitta Miss Shield hjälmar som är Samshields satsning för framförallt damer. Du kan känna igen en Miss Shield hjälm på den breda skärmen som är dess signum. De kommer i olika utföranden där du kan välja mellan exempelvis högblankt eller matt skal, beroende på hur du vill att din Miss Shield hjälm ska se ut! Precis som med alla Samshields hjälmar så är också Miss Shield välventilerad och du kan anpassa passformen med rund eller oval liner.

På varje hästtävling du är på kommer du med största sannolikhet se minst en Miss Shield hjälm på någon ryttares huvud. Det är också en av dom mest populära Samshield hjälmarna som finns på marknaden idag, så det vore inte konstigt om så var fallet.

Rulla till toppen