Shadowmatt med guld crystal medley top & guld trim/blazon

16.799 kr

Samshield Shadowmatt yttre skal är tillverkat av polykarbonat, vilket är ett material som bland annat finns i avancerade motorcykelhjälmar. Det inre skalet är tillverkat av polystyren med varierande densitet vilket ger en bättre avledning av den energi som produceras vid stötar.

Det inre komfortskummet har ”formminne”, vilket säkerställer en konstant tjocklek under användning och den halvstyva halsen avlägsnar alla risker för att tippa hjälmen vid en våldsam rörelse. Komfortskummet är avtagbart tack vare ett mycket starkt klippsystem. Man kan därför tvätta komfortskummet efter behag för att ständigt kunna bära en ren och väldoftande hjälm.

Samshield Shadowmatt-hjälmen är utrustad med ett främre luftinlopp och ger exceptionell ventilation. Frisk luft strömmar från främre ingången till bakre runt komfortskummet som förhindrar svettning. Detta koncept genererar därmed ett starkt inre luftflöde som undviker behovet av synliga och fula luftinlopp – ryttaren bibehåller sin elegans utan att förbjuda tekniska egenskaper och komfort.

Modellen uppfyller CE EN1384 (Europa) och ASTM / SEI F1163-15 (Nord- och Sydamerika) standarder.

Vill du designa din helt egna modell – besök Samshield konfigurator

Glöm inte kolla in vårt utbud av halsförlängare & hoppskydd!

Missa inte!

Rulla till toppen